Pukeutumisetiketti

TUMMA PUKU

Tumma puku on musta tai tummansininen ja yksivärinen. Tumma puku sopii iltapäivävastaanotolle, cocktailkutsuille, häihin, vierailulle ja onnittelukäynneille. Tummaan pukuun voi yhdistellä eri värisiä liivejä ja solmioita tilausuudesta riippuen.
Tumma puku korvaa yleensä juhlapuvun jopa presidentin vastaanotolla.
Naisen asu: vierailupuku, juhla- tai iltapuku.

FRAKKI

Frakki on suurten juhlien asu ja se on aina musta tai yönsininen. Frakin voi korvata ainoastaan mustalla puvulla. Frakin ja mustan puvun kanssa voidaan käyttää pieniä kunniamerkkejä ellei toisin määrätä. Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhla on tasavallan arvokkain tilaisuus, jossa käytetään isoja kunniamerkkejä.
Frakin kanssa käytetään aina valkoisia liivejä, paitsi akateemisissa päivätilaisuuksissa, jolloin on käytössä mustat liivit. Solmuke on aina valkoinen. Tummaa solmuketta käyttävät ainoastaan hovimestarit.
Naisen asu: täyspitkä iltapuku, akateemisissa tilaisuuksissa päivällä pitkähihainen, tumma puku.

SAKETTI

Saketti on miehen päiväjuhlapuku ja erityisesti häissä käytetty juhlapuku. Se sopii käytettäväksi kaikissa ennen kello 18 pidettävissä juhlatilaisuuksissa.
Saketteja on kolmen laista: Perinteinen saketti (musta takki ja raidalliset housut), kokoharmaa saketti (harmaa takki ja harmaat housut) ja musta saketti (musta takki ja mustat hosuut). Sakettiin voi yhdistellä eri värisiä liivejä ja dumboja/plastroneja.
Naisen asu: Leninki, juhlava takki-leninki yhdistelmä tai hienostunut housuasu.

KUNNIAMERKIT

Jos käytössä ovat pienet kunniamerkit eli miniatyyrit, niiden rinnalle ei voi ripustaa alkuperäiskokoisia kunniamerkkejä. Sen sijaan voidaan käyttää suurristiä, kaularistiä sekä rintatähtiä.
Vaikka tilaisuus edellyttää pienoiskunniamerkkejä, voidaan alkuperäiset ripustaa rintaan seuraavissa tapauksissa:
Naiset tummassa puvussa tai kansallispuvussa merkkien lukumäärä ja paino huomioonottaen; mustassa puvussa silloin kun tilaisuuteen on määrätty frakki ja pienet kunniamerkit.
Kunniamerkkien kanssa ei käytetä rintataskunenäliinaa.

SMOKKI

Smokki on intiimi ilta-asu, johon sopii musta tai yönsininen materiaali, mutta jota teetetään usein myös hyvinkin värikkäistä materiaaleista. Smokin juhlavuutta lisäävät silkkiset kauluskäänteet, erikoisvalmisteinen paita, joka vaatii solmukkeen, sekä leveä silkkivyö tai liivit. Juhlavieras ei voi käyttää smokkia häissä.
Smokkia käytetään yleensä kello 18 jälkeen.
Naisen asu: juhlatilaisuuksista kaikkein vapain valinta, lyhyt tai pitkä iltapuku. Smokki käy myös naiselle.

Voit hakea tuotteita esimerkiksi nimellä

Shopping Cart